Климатика Ви издава неприятен шум? Понякога се появява и необичаен мирис?

Климатика Ви издава неприятен шум? Понякога се появява и необичаен мирис? Ако това е така, то вероятно уреда Ви се нуждае от комплексно почистване или т. нар. профилактика на климатик. Тази дейност, често бива подценявана от потребителите, а това крие и някои рискове. Несериозното отношение често води до бързата амортизация на климатика и това за никого не е тайна.

Понякога само за 2 години, климатичните компоненти могат дотолкова да се износят, че да направят уреда напълно неизползваем. Това е често срещано явление особено в бизнес сгради, където използваемостта на климатичните системи е сравнително по-зачестена от на останали места. Много по-добре е да извършвате поне веднъж годишно операциите по профилактика на климатик, отколкото да се сбогувате с уреда още преди да сте му се нарадвали.

Експертите по климатична техника съветват профилактика да се извършва поне веднъж на всеки 6 месеца, а понякога и по-често. Необходимостта от подобен тип дейности възниква в резултат на зачестената употреба на климатиците. Вследствие на нея в уредите се натрупва прах. Той пък от своя страна често води до развитие на бактерии.

Макар да има дейности, които можете сами да извършите, за да подобрите качеството на климатичната дейност, то това далеч не е достатъчно. Професионалното реализиране на климатичната профилактика може не само да подобри качеството на работа на климатика, но и осезаемо да освежи въздуха в помещението.

При положение, че използвате климатика си в дома или вилата, то качеството на въздуха е важно. Нима не е хубаво след дългия и уморителен ден, прибирайки се вкъщи да можете да се радвате на желания климатичен уют?

Доказано е научно, че климатиците значително повишават продуктивността на човека. Затова не щадете средства, а се погрижете за климатика си, осигурявайки му необходимата поддръжка. Така не само уреда Ви ще възвърне високата си ефективност, но и Вие ще можете да се насладите на комфорта, който наистина заслужавате.

публикувано на


Вижте още

- Защо трябва да се извършва профилактика на климатиците?
- 3 предимства на професионалната профилактика на климатици
- Няколко причини в подкрепа на климатичната профилактика
- Профилактиката в две стъпки
- До какво може да доведе нередовната профилактика на моя климатик?