Какво включва монтажа на климатици?

През последните 10 години се наблюдава осезаем ръст в броя на домакинствата ползващи климатици. Това разбира се има и логично обяснение, и то се основава на това, че използването на климатични системи за осигуряването на добра климатична среда ни излиза значително по-изгодно от това с какъвто и да е било друг уред. И с оглед на тази зачестена експлоатация на климатици, набира скорост и дейност позната още като монтаж на климатици.

Монтажът на климатици е сравнително по-скъпа услуга от демонтажа и профилактиката. По-високата стойност на монтажа се обуславя както от сложността на операцията, така и от спецификата й.

Ето накратко какво включва и дейността:
  • Монтаж на крепежни стойки и конструкции – в случай, че все още нямате климатик, то само ако излезете навън и се огледате навярно ще видите много на брой такива уреди, които не стоят просто във нищото, а са прилежно прикрепени към фасадата на сградата с помощта на специални стойки.
  • Монтаж на външно тяло – тази операция включва инсталацията на външния модул върху предварително монтирани за това стойки. При неговото инсталиране е добре да внимавате и да действате съсредоточено, тъй като ако изпуснете модула има риск да застрашите своята безопасност, както и тази на минувачите.
  • Монтаж на вътрешно тяло – на този етап следва да се избере подходящо място, където да се монтира тялото. При избора на място имайте предвид, че то трябва да е в близост до външното тяло, тъй като между него и вътрешното трябва да се прекара тръбен път.
  • Монтаж на тръбен път – това е етапа, в който двете тела на уреда се свързват посредством специално създадена за целта медна връзка.

Това на практика са основните процедури, които следва да се осъществят през монтажния процес. След тяхната реализация е добре да се извърши и един тест, за да се провери функционира ли системата по предназначение.

публикувано на


Вижте още

- Избор на фирма за монтаж на климатици
- Покупка на климатик с монтаж или самостоятелен монтаж?
- Монтаж на климатици
- Защо е толкова важен монтажът на нашите климатици
- Професионалния монтаж като незаменима дейност