Инверторни климатици

Т.нар. инверторни климатици са най-масовите климатици днес. Постепенно те изместват своя предшественик конвенционалния климатик поради редица причини, за които ще стане дума малко по-долу. Неоспорим факт е, че продажбата и производството на конвенционални климатици е към своя край, което резонно ще накара всички ни да потърсим далеч по-качествените и надеждни инверторни климатици.

Инверторните климатици имат редица предимства, но ако трябва да обобщим всичко с една дума, то тя е технология. Далеч по-иновативните решения, които са интегрирани в тези климатични системи допринасят за по-добър комфорт и уют в нашето жилище, а освен това ни помагат да редуцираме в голяма степен разходите си за електрическа енергия.

Както споменахме по-горе инверторните климатици са икономични. Те не са просто стока, която купувате с идеята тя да допринесе за приятен микроклимат във вашия дом, офис, вила, сграда, а са по-скоро инвестиция, която допринася за това да реализираме ефективна система за икономии.

На пръв поглед думата икономии никога не е звучала добре. Ако трябва обаче да задълбаем в детайлите на случая, то можем да кажем, че икономия с тези климатици се постига не като първостепенен ефект, а като второстепенен т.е. преди всичко важен е вашият уют. Все пак с оглед на редовно незадоволеното откъм финансиране българско домакинство, то полюсите се обръщат и мнозина избират инверторни климатици именно заради икономиите, които те съумяват да постигнат при изразходваната енергия.

Тайната на икономичността на инверторните климатици се крие в компресора им, който използва споменатата вече инверторна технология. На практика при нужда от корекция в стайната температура този вид климатици не карат компресора си да работи на 100% (това е факт при конвенционалните им предшественици), а само на такава мощност, която е нужна като така не разхищават енергия.

Т.нар. инверторни климатици са и по-скъпи. За сметка на това обаче предлагат редица удобни решения като такива за поддържане високо качеството на въздуха, тиха работа, по-голям температурен диапазон на работа, иновативен дизайн и т.н. и т.н.

публикувано на


Вижте още

- Покупка на климатик - решение на студените дни
- Често срещани проблеми при климатиците
- Няколко стъпки при избор на климатици в София
- Най-подходящия климатик за Вас
- Как да изберем най-подходящия климатик за дома си?