Демонтаж на климатици

Климатиците се смятат за едни от най-добрите средства за охлаждане на всякакви помещения било то големи или малки, като офиси, жилищни сгради и вили. В случай, че Ви се налага да демонтирате климатичната си система, то задължително трябва да се обърнете към квалифицирани специалисти, тъй като неправилно извършеният демонтаж на климатици може да доведе до щети или повреди на уреда.

Причините довели до необходимостта от демонтаж могат да бъдат най-различни и разнообразни. В случай на преместване, повреда, или пък просто замяна на старата климатична система с нова се налага да се осъществят дейностите по демонтаж на климатици.

Ако желаете да демонтирате климатика си, поради желанието да го преместите от едно помещение в друго то това би било една чудесна възможност успоредно с демонтажа на климатика Ви да осъществите и едно комплексно почистване на уреда.

Ненавременното почистване на климатичната Ви система води до развитие на бактерии, мухъл и микроорганизми в него, което рано или късно се проявява под формата на неприятен мириз в помещението, в което се намира климатика Ви.

В случай, че желаете да се запознаете с основните дейностите, които следва да бъдат извършени от специалистите по демонтаж на климатици ние ще се опитаме да направим именно това - да Ви запознаем с тези стъпки.

Като за начало всеки стандартен демонтаж на климатици включва източването на хладилният агент или т.н. фреон, който циркулира в климатика и неговото запазване с цел повторната му употреба.

След като вече е завършил този етап идва ред и на отстраняването на вътрешното тяло на климатичната система. Приключвайки с този етап идва ред и на следващата стъпка, а именно демонтажът на външното тяло.

В случай, че вече са осъществени предходните дейности, то идва ред и на събирането на електрическите компоненти, стойките, на които е била монтирана климатичната система, както и на тръбният път свързващ външното и вътрешното тяло на климатичната система. Това са основните дейности.

Навярно голяма част от потребителите се интересуват и каква е цената на цялата тази процедура. Цените на демонтаж на климатици варират, но са в диапазона около 40-50 лв. Далеч по-добра идея е да се разделите с тази сума отколкото да нанесете трайни повреди на климатика си ако се заемете сами с тази дейност.

публикувано на


Вижте още

- Фактори формиращи цените на демонтаж на климатици
- Водещи насоки при климатичен демонтаж
- Основни предимства на професионалния демонтаж
- Защо е нужно специалист да извърши демонтажа на климатика Ви?
- Демонтаж на климатик в няколко стъпки